De Domotica Store

Wilt u weten wat u met domotica kunt doen? We vertellen u er alles over, inclusief waar u de benodigde zaken kunt kopen. We verklappen het alvast. Dat kan namelijk bij De Domotica Store!

Het woord domotica

Het woord domotica is een samentrekking van twee andere woorden. De een is domus. Dat betekent huis, of woning. De ander is eigenlijk geen heel woord, maar een toevoeging die bij veel woorden wordt gebruikt. Namelijk ‘ica’. Dit plakken we achter woorden om aan te geven dat het om de discipline van het toepassen van bepaalde technologie gaat. Denk bijvoorbeeld aan robotica of electronica.

Wat is domotica dan?

De herkomst van het woord domotica moge duidelijk zijn. Maar wat is het dan eigenlijk? Bij domotica spreken we over het inzetten van technologie in een woning om zaken te automatiseren. We hebben het dan niet over een lichtschakelaar, want dan moet je nog steeds zelf het licht aandoen natuurlijk. We bedoelen juist een oplossing die zelf beslist wanneer het licht aangaat. Zo hoef je zelf niets meer te doen! Je kunt het zelf instellen op basis van je eigen voorkeuren, of de lamp zelf laten bepalen op basis van de hoeveelheid licht die nog in de ruimte is of deze aangaat of juist niet.

Tot slot zijn er ook semi-domotica oplossingen. Dat zou van toepassing zijn wanneer je via jouw smartphone het licht aanzet, in plaats van dat dit automatisch gaat. Je moet het toch nog zelf doen, maar het is ook deels geautomatiseerd aangezien je niet meer van de bank af hoeft te komen!

Aan de slag met domotica

Je kunt op steeds meer plekken domotica producten aanschaffen. Ga op zoek en verwonder je over de mogelijkheden. Wie weet heb jij binnenkort wel een huis waar bijna alles automatisch gaat! Lijkt dat je wat? Begin dan vandaag nog met een kleine oplossing!