Paardenbak aanleggen

Paarden houden is niet zomaar iets. Ze hebben naast voer, tuigen, zadels en een eigen stal dagelijkse beweging nodig. Hierbij is het van groot belang dat je een goed kwalitatieve paardenbak hebt. Het is belangrijk voor paarden dat ze in deze bak kunnen galopperen en rennen. De ondergrond van een paardenbak is hierbij zeer belangrijk. Een paardenbak aanleggen kan uit verschillende ondergronden bestaan. Denk hierbij aan tapijtvezels, zand en kunststofvezels. Neem hier van tevoren de tijd om goed onderzoek te doen wat het beste bij uw wensen past. Hou er rekening mee dat een paardenbak niet zomaar geplaatst kan worden op elke grondsoort. Zodra je je keuzes hebt gemaakt kun je een specialist inhuren die de bak komt omzetten. Dat bedrijf dat u inhuurt zal met graafapparatuur graven tot een het witte zand verschijnt. Dit wordt naar boven gehaald en wordt gebruikt als de toplaag van de bak. De bak moet regelmatig bijgehouden worden in verband met geulen en het recht houden van de grond.

Paardenbak aanleggen en omheiningen

Wat cruciaal is bij een paardenbak aanleggen zijn de omheiningen. Er zijn hoge en lage omheiningen. Kiest u voor een hoge omheining dan kunt u makkelijker uw paarden los laten lopen. Zo voorkomt u dat uw paarden over de omheining heen springen. Een hoge omheining kunt u het beste naar buiten plaatsen. Zo voorkomt u dat de benen tijdens het paardrijden tegen de omheining aankomt.

Paardenbak aanleggen met vergunning

Bij de gemeente kunt u een vergunning aanvragen van het plaatsen van een buitenbak. Deze is van zeer belang. Vraag ook bij uw gemeente over het bestemmingsplan waarin voorschriften staan over de afmetingen, hoogte en kleuren die uw bak mag bevatten.

20 x 40 meter of 20 x 60 zijn de reguliere maten van de paardenbak die de gemeente hanteert. Dit hangt af van uw woonplaats.