Wat is afvalverwerking?

We maken een hoop troep iedere dag. Zonder dat we het doorhebben gooien we oude en nieuwe spullen in de prullenbak. Vandaag de dag is er meer aandacht voor de manier waarop afval wordt verwerkt. We staan meer stil bij het feit dat we 500 kilo afval per persoon per jaar weggooien. Dit is een enorm aantal en hierbij is het afval van bedrijven nog niet eens bij opgeteld. Tevens gooien we ook kilo’s afval op straat. In plaats van te pas en te onpas afval weg te gooien, is het van belang hierover na te denken. Het milieu is een belangrijk onderdeel van de samenleving, dus is het essentieel aandacht hiervoor te hebben. Stel je jezelf de vraag: ‘Wat is afvalverwerking?’. Lees dan snel verder en ontvang meer informatie over de manier waarop we afval verwerken.

Het sorteren van afval

We zien het al steeds vaker voorbij komen: prullenbakken waarbij afval gescheiden wordt. Deze scheidingslijnen zijn voornamelijk voor het papieren afval, het plastic afval en de GFT. Zo zal het afval bij het afvalcentrum netjes gesorteerd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat er eenvoudig gerecycled kan worden. Bepaald afval kan simpelweg worden verbrand, maar er is ook sprake van afval dat nog kan worden hergebruikt. Het is van belang bezig te zijn met duurzaamheid en bewust om te gaan met het milieu en door de juiste manier van afvalverwerking kan je dit zelf eenvoudig doen. Er is slechts een kleine moeite voor nodig om de afval in de juiste bak te gooien, zodat het later weer op de goede plek terecht kan komen. Voor een duurzamer leven hoef je niet veel moeite te doen.

Wat is afvalverwerking? Begin vandaag nog!

Stel je jezelf nog steeds de vraag: ‘wat is afvalverwerking?’. Neem de kleine moeite om je afval te scheiden en kies voor een bewuste manier van afvalverwerking!