Wat is loopbaanbegeleiding?

Bij loopbaanbegeleiding wordt je, zoals het woord eigenlijk al aangeeft begeleidt in je loopbaan. Dit kan op school zijn, maar ook op het werk natuurlijk. Vaak wordt die begeleiding verzorgd door een professionele jobcoach. Dat zijn mensen die speciaal hiervoor zijn opgeleid en dus hartstikke goed in staat zijn om jou te helpen bij de dingen waar je tegenaan loopt. We vertellen je dan ook graag wat meer over loopbaanbegeleiding.

Voor wie is het

Loopbaanbegeleiding kan interessant zijn voor vrijwel iedereen. Op de middelbare school of later, op de hogeschool of universiteit, ziet het er echter wel anders uit dan wanneer je al werkt. Het gaat dan veel meer over het onderzoeken van je eigen passie en kwaliteiten. Dit helpt dan bij het maken van keuzes voor bepaalde studierichtingen of extra vakken, maar ook om alvast na te denken over wat je na je studie wil gaan doen.

Voor de mensen die al werken gaat het bij de begeleiding om andere onderwerpen die toch in dezelfde lijn liggen. Op basis van jouw wensen en dromen ga je samen met je begeleider kijken wat je kunt doen om daar naartoe te bewegen. Is het dan handig om bij je huidige baan te blijven en wellicht te proberen je functie aan te passen, of is het tijd voor iets nieuws? Misschien wil je wel gaan ondernemen maar durf je die stap niet te zetten, of krijg je simpelweg geen energie meer van je werk.

De coach helpt

Jouw jobcoach die je voorziet van je loopbaanbegeleiding zal je helpen om op dat soort vragen het antwoord te vinden. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk altijd zelf en de keuzes die je maakt zijn voor iedereen anders. Een jobcoach zorgt dan ook dat hij of zij jou advies op maat geeft en geen pasklare antwoorden heeft. Lijkt dit je wat? Ga dan eens op zoek naar een jobcoach die jou kan begeleiden!